Materiaalkeuringen door De Wisser

Ons bedrijf omvat veel diensten. Zo hebben wij sinds maart 2013 ook de bevoegdheid om verschillende soorten materiaal te keuren. Om alle zorgen van de opdrachtgever te ontnemen, beschikken wij over gecertificeerde keurmeesters die garant staan voor professionele keuring. Gebouwenservice De Wisser keurt elektrische arbeidsmiddelen, trappen en ladders, rolsteigers en valbeveiligingen voor jouw bedrijf. Wij controleren je materialen op de Europese en Nederlandse normen (NEN-regelingen) en zorgen dat je veilig aan het werk bent.

Wellicht vraag je je nu af waarom periodieke keuring van materialen belangrijk is. De Arbo catalogi, die door diverse branches zijn samengesteld, beschrijven hoe men moet omgaan met veiligheidsmaatregelen voor arbeidsmiddelen. Deze moeten voldoen aan een norm (NEN), die verschilt per land en per type materiaal.

Een voorbeeld: voor elektrische veiligheid wordt verwezen naar de NEN 3140 norm. Deze stelt dat elektrische materialen gecontroleerd moeten worden op de volgende factoren:

  • Een visuele controle
  • Een controle door meting of beproeving
  • Controle op bijhouden van registratie
  • Aantoonbaarheid van periodieke inspectie
  • Voor de gebruiker moet duidelijk zijn dat het te gebruiken gereedschap veilig is
  • Natuurlijk wil je niet dat de inspectie SZW na een arbeidsongeval langskomt en je materiaal niet gekeurd is. Dit kan immers hoge boetes
  • opleveren, die je gemakkelijk kunt voorkomen door periodieke materiaalinspectie.

Ben je benieuwd welke kosten zo’n materiaalkeuring met zich meebrengt? Neem contact met ons op en onze adviseur komt kosteloos bij je langs om een vrijblijvende offerte op te stellen.

01-11-2016

De schoonmaak die u verwacht, de service die u verdient!